Pamatujete tu hru Kámen, nůžky, papír? Když se k tomu přidá jehla, barvy, korálky... je z toho rázem zábava na celý život. Vítejte :-)

pátek 20. července 2012

Toulavá kamera

Dnes k nám domů na natáčení zavítala Toulavá kamera. Totiž ....
Jednoho dne můj milý muž vstal z postele, rozhodl se a založil Muzeum vidlí.
Ano, dámy, čtete správně. Můj muž začal sbírat vidle, jako pracovní nástroj prostého venkovského lidu i součást selských rebélií. Říkáte si, kolik jich tak asi jde posbírat..... No, to já jsem si říkala taky až do doby, kdy se zahrada začala měnit ve sběrné suroviny. Ale můj milý svůj záměr s nádechem recese dotáhl dokonce a dnes tu s námi bydlí vidle bramborové, řepné, na štěrk, na slámu, na led..... a hlavně vidle s duší a s příběhem.
Až pojedete krajem, kde je nebe podepřeno vidlemi (rozuměj Bruntálskem), zastavte se na kafíčko, moc ráda vás uvidím. A povídat si můžeme třeba i o tvoření :-)



Při příležitosti natáčení jsem se rozhodla protlačit do některého ze záběru patchworkovou deku, kterou jsem nazvala Čas růží. Pan kameraman ovšem řekl, že by byl záběr moc růžový. No, co na to říct. Prostě chlapi :-)



21 komentářů:

  1. Leni, tak to by mě tedy nenapadlo, že i vidle můžou být tak zajímavé. A kdy se vlastněbude vysílat, rada se juknu - Bruntál je bohužel dost z ruky, tak alespoň takto. Krásný víkend ... Věra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věruš, děkuji za milou návštěvu. Vysílat se bude až koncem léta, přesný termín zatím neznám. Ale na stránkách muzea vidlí jsou archivované veškeré videa, které vznikly a budou vznikat. Hezký víkend i Tobě :-)

      Vymazat
  2. No Leni! Ten tábor musel být skvělý! Koně, tvoření, příroda!.... Vy se teda máte. A všimla jsem si, že samé holky! :)) Co ty ženské na těch koních vidí, viď? :o))) Já koníčky taky moc moc miluji... Neprojde (když zrovna nejede po cestě) kolem mě kůň, abych ho nepohladila po hlavě!.. A to manželovo můzeum... :o))) Já málem upadla ze židle! :o)))
    Tak teď abych sledovala toulavku pořádně - já to občas flákám. No, když to nevyjde v TV, tak na netu určo!
    A k té krásné (zas ne a TAK růžové dece)..no chlapi, no...

    OdpovědětVymazat
  3. Leni, to mě úplně rozesmálo:) Na toulavou kameru budu číhat. Je fakt sranda co všecko chlapy ve spánku nevymyslí, ten můj mě taky vždycky ráno něčím takhle neuvěřitelným zaskočí :)
    Deka je super!

    OdpovědětVymazat
  4. To je pecka, vy ste ale správne trhlá rodinka :-)
    Asi niekedy prídem do múzea.

    OdpovědětVymazat
  5. Kameraman je trouba....no chlap. Ta deka je úžasná a vyjímala by se tam.....nic proti vidlím......:-D Pobavila jsem se a beru na vědomí. Až někdy do těch vašich končin zavítáme, pozveme se na kávu.....a prohlídneme si samozřejmě manželovu sbírku....:-D

    OdpovědětVymazat
  6. Milá Leni, právě jsem tady tvůj vtipný text citovala hlasitě a chechtáme se všichni ... taky hlasitě! Moc gratuluji tvému muži k mediální slávě, mám chuť rozjet se k vám a poznat ho i tebe osobně, jste báječní! A tu kávu, ty bych si s dovolením dala na té dece, přece jen, je trochu chladno a ona je tak krásná :o)
    krásný večer, Helena

    OdpovědětVymazat
  7. Ach ti muži!. A deka je nádherná. Jana

    OdpovědětVymazat
  8. Leni,pak že se nedá uskládat sbírka čehokoliv....Tvůj manžel měl bezva nápad....za čas už ledaskdo nebude tohle náčiní ani možná znát.Na vidle i na kávičku bych ráda,ale mám to trochu z ruky...jo a deka je móóóc pěkná.Hezké, snad ještě letní dny

    OdpovědětVymazat
  9. Leni, to už jsem zvědavá na TV! Deka je nádherná!!! Nechápu kameramana, vůbec nebyl flexibilní, že? :-)))
    Ivana

    OdpovědětVymazat
  10. Leni, ak sa raz zastavím na kávičku určite budeme kecať o vidlách, keď sú také populárne. Deka, ale aj súprava s poklopom na čajník je prekrásna práca, Leni si šikulka.

    OdpovědětVymazat
  11. Leni,určitě si nesmím tentodíl nechat ujít v TV ! Snad se někdy stavíme,stejně se musíme domluvit na vrácení knížek "o) Pohledám nějaké vidle :oD
    Měj se krásně pa ♥

    OdpovědětVymazat
  12. Leni♥ zdravím Tebe i muzeum vidlí..parádní akce ,
    Honzu jsem zahlédla v televizi už v týdnu ..ale znáš to není čas :-))))))) deka je naprosto úžasná !!!
    Přeji vám krásný zbytek prázdnin ☺
    ahoj v září drahá přítelkyně ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Drahá přítelkyně, rýsuje se mi nějaké volno v příštím týdnu, písnu Ti poštou :-)

      Vymazat
  13. Děvčata, vaše komentáře nás doma velmi pobavily :-) Děkuji a opravdu ráda vás u nás uvidím, nabídka je časově neomezná :-)

    OdpovědětVymazat
  14. Ahoj Lilienka, máš krásny a zaujímavý blog. Perfektný článok o manželovej nezvyčajnej zbierke. Krásna deka.
    Emily

    OdpovědětVymazat
  15. Leni, právě jsem objevila váš blog a hned jsem se pobavila. Na toulavku se určitě koukneme a ta deka je úžasná, kameraman je suchar...Přeji pěkný sluníčkový den Ada

    OdpovědětVymazat
  16. ..... úžasný příspěvek :)
    Deka je nádherná a pan kameraman příliš černo-bílej :))))

    Alice

    OdpovědětVymazat
  17. Tak to se budu muset opravdu někdy u vás na Bruntálsku zastavit, páč muzeum vidlí jsem ještě neviděla (to mě zajímá) a taky Tě moc ráda poznám a dám si tu kávičku. A deku máš parádní!!!

    OdpovědětVymazat
  18. páni.... mít doma muzeum, to musí být fantastické!

    p.s. jak to, že mi tvůj blok unikl?:-))

    OdpovědětVymazat