Pamatujete tu hru Kámen, nůžky, papír? Když se k tomu přidá jehla, barvy, korálky... je z toho rázem zábava na celý život. Vítejte :-)

sobota 4. února 2012

Na kávičku jste srdečně zváni...

Jinak, než ráno s šálkem horké kávy, si už ani nedovedu představit. Před léty jsem se snažila tento nezdravý "zlozvyk", tak jsem tehdy ranní kávu nazývala, zrušit. První den to šlo, po pár dnech mě začala bolet hlava, v noci jsem absurdně nespala. Zkoušela jsem bez výsledku kávu nahradit černým, zeleným, snad i všemi jinými barvami čaje.
Po pár takto protrpěných dnech mi ráno z kuchyně zavoněla káva jako z reklamy a neodolala jsem. Téměř gurmánský jsem vychutnávala oblíbenou silnou kávu, koukala z okna na zahradu, cinkání lžičky bylo jako andělská zvonkohra. A tehdy mi došlo, že to, co mám na kávě nejraději, je ten malý okamžik po ránu. Žádný zlozvyk, ale kouzelný rituál, malé nadechnutí, než se člověk rozběhne na plný výkon do nového dne. Někdy stačí změnit úhel pohledu. Na kávičku jste srdečně zváni :-)



9 komentářů:

  1. KÁVIČKU MÁM TAKÉ RÁDA.
    ZLOZVYKEM JE, ŽE DÁVÁM ČTYŘI LŽIČKY CUKRU A NĚJAK SE TÉ DÁVKY NEMŮŽU ZBÁVIT. VLASTNĚ UŽ NEJDE ANI O KÁVU, ALE TAK MI TO MOC CHUTNÁ.
    CHVÁLÍM KRÁSNÉ PROSTÍRKY. JSOU MOC HEZÉ.
    PŘEJI PŘÍJEMNOU SOBOTU.
    BOHDA

    OdpovědětVymazat
  2. Bez kávy nejsem funkční,miluji tu vůni i chuť.Prostírání nemá chybu,už na něm vidím ten šálek s kávičkou.

    OdpovědětVymazat
  3. Juuuj mojenka, hneď by som prišla ♥ Tiež si bez kávy neviem predstaviť ráno:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Já nekafuju, můžu čajíček :o) - nejlépe Forest fruit od Liptonu black tea :o). S takovými krásnými podložkami to musí být lahoda :o)

    OdpovědětVymazat
  5. Leni, děkuji za návštěvu. To já bych zas asi kafíčko hned po ránu nezvládla. To já až malinko déle, ale také musí být denně... přeji krásný večer a hezké ráno nad šálkem dobré kávy ... Věra

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj Leni ♥
    jsem Ti v noc chválila o 100 šest krásné srdíčkové prostírky ,ale nešlo mi to vložit do komentáře ,,počítač zlobil .. asi jsem tu měla za zády ducha závistivce....

    OdpovědětVymazat
  7. Leni,úplně si umím představit, jak s Tebou popíjím kávičku a pokládám si hrneček na miloučkou prostírku!(Jen abych nerozlila!)
    To by se hosti hrnuli do kavárničky na Kozím plácku, kdyby tam měli Tvé srdíčkovky!! :-)
    Soňa

    OdpovědětVymazat
  8. Moc krásné podkávovníčky...:o) Já přestala pít kávu, když mě na podzim zavřeli do nemocnice. Od té doby na ni nemám šmak :-( A to jsem ji pila od střední školy - skoro 30 let!

    OdpovědětVymazat
  9. Leni, děkuji za návštěvu na mém blogu, a protože jsem zvědavá, mrkla jsem zase já k tobě. Krásné stránky!!! A s tou kávou je to u mě stejné. Bez ní nenastartuju. Jen nemám takové krásné prostírky...
    Hezký zbytek neděle
    Ivana

    OdpovědětVymazat