Většinou se nám to nestává, ale v lahvínce od vánoc zůstalo trochu vaječného likéru. Příležitost pro oblíbenou bábovku. Třeba se vám receptík na víkend sejde.
5 vajíček
200g krupicového cukru
125g hladké mouky
125g kukuřičného škrobu Maizena
1/2 sáčku kypřicího prášku
vanilkový cukr
250ml oleje
250ml vaječného likéru
V míse vyšleháme vajíčka a krupicový cukr. Zvlašť smícháme hladkou mouku, kukuřičný škrobu, půl sáčku kypřicího prášku a vanilkový cukr. Tuto sypkou směs pomalu zašleháváme do vajíček. Zároveň pomalu po stěně nádoby přilévám olej a likér. Těsto bude řidčí než obvykle (díky škrobu). Pečeme při 180 stupních.
Bábovka je krásně nažloutlá, jemná a vláčná
Lenka, s likérom som bábovku ešte nepiekla, zase skvelá inšpirácia. Andrea
OdpovědětVymazatLeni, vypadá moooc dobře. Myslíš, že v sobotu ji ochutnáme?
OdpovědětVymazatZáleží na tom, jestli se mi podaří dobře ukrýt zbytek likérů :-)
VymazatLeni, vypadá moc pěkně, dokonce myslím, že jsem, ji už někde ochutnávala...jen musím přikoupit ten vaječňák, nepřežil Vánoce :o)
OdpovědětVymazatMoc zdravím, Helena
Mńamka :-)))Musím ti taky písnout,hned jak bude chvilinka,jak dodělávám časák,tak nestíhám nic :-)
OdpovědětVymazatSladké sice nesmím, přesto se ráda nechám zlákat. Tak ty budeš vyšívat? To je super. J.
OdpovědětVymazatLeni, po takove babovce to musi byt clovek v "nalade" ne? :))) vypada skvele, dala bych si!
OdpovědětVymazatRecept vypadá moc dobře!
OdpovědětVymazatMne sa tiež zvýšilo, že by som to skúsila? Aj tak som bábovku nerobila dávno, určite by sme si pochutili.
OdpovědětVymazatJ.