Pamatujete tu hru Kámen, nůžky, papír? Když se k tomu přidá jehla, barvy, korálky... je z toho rázem zábava na celý život. Vítejte :-)

pátek 3. května 2013

Na cestách

Pár dnů jsem byla na cestách. Španělsko mě baví. Neexistuje tam špatné víno, v restauracích se vaří do ranních hodin, i do těch nejmenších městeček vedou široké a kvalitní cesty, lidé jsou usměvaví a neustále něco slaví. Jeden den jsme trávili v uličkách středověké Girony. A zatímco u nás na Svatého Jiří vylézají hadi a štíři, španělé tráví tento den mnohem, mnohem romantičtěji. Ulice, obchůdky i restaurace byly doslova zaplaveny rudými růžemi, které doplňovaly klasy ovsa, jako symbol plodnosti. I na trhu se ten den neprodávalo nic jiného, než rudé růže. Nikdy dřív jsem neviděla tolik mužů kupující tolik růži. ŠŤASTNÉ TO ŠPANĚLSKÉ ŽENY :-)


Při každé španělském dobrodružství navštěvujeme místa s vazbou na malíře s bezbřehou fantazií – Salvatora Dalího. (Óóó, jak mi jeho hvězdné manýry připomínají mého muže). Tentokráte muzeum v Cadaques.


Při procházce na pláži jsme narazili na mušličky, které by udělaly radost každé korálkařce. Všechny do jedné měly totiž již vyvrtanou dírku. Nevím sice, kdo to tam na dně mořském předvrtává, ale báječně se z toho vyrábí závěs, který ve větru cinká a cinká a cinká.


Krásné dny všem :-)

15 komentářů:

  1. Ahoj Leničko♥ přeji Ti krásné cestování ..moc mi chybíš těším se až budeš opět doma :-))a dáme srazík ...fotečky jsou zajímavé ,ale já si raději vyslechnu povídání o krásných dálkách osobně a ty mušličky jejda škoda ,že jsem to nevěděla dřív ,dvě bych nutně potřebovala na naušničky ..opět jsem ztratila stříbrné to už jsou letos třetí ..co mi zůstaly po jedné chjo :-(( pa pa měj se kráně ♥

    OdpovědětVymazat
  2. Leni, krásně sis to užila, jak je vidět z fotek. Cestování je paráda a směrem na jih mi lidé připadají vždy takoví bezstarostnější a pohodovější.
    Spoustu pohody a málo starostí i tobě!
    Ivana

    OdpovědětVymazat
  3. Leni, myslim, ze jsis Spanelsko zamilovala stejne jako my. Ty muslicky s dirkou me prekvapily ja nemela to stesti zadne najit a to jsem prosmejdila nekolik plazi. Zdravim :)

    OdpovědětVymazat
  4. Hani, snažila jsem se vygooglovat, odkuď se ty dírky v mušličkách berou, ale bez výsledků. Asi kouzlo :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Čistá závist............ nádhera!!!!!!

    OdpovědětVymazat
  6. Leni, ja len ticho zavidim a uprimne prajem ... Do minuleho roku som pomaly nevedela, kde je Spanielsko, ale od oktobra uz viem a MILUJEM Barcelonu ... a som presvedcena, ze takto je zamilovany kazdy, kto tam niekedy zabludi .... tak prijemne motyliku v brusku :)

    OdpovědětVymazat
  7. Jéje, slunné Španělsko... nemůžeš ten aprílový květen trávit na lepším místě... rudou růži jsem dostala od manži naposled snad ještě za svoboda a to už je pěkných pár pátků! Prý málo vydrží... laciné výmluvy, co? Krásný květinkový den, L.

    OdpovědětVymazat
  8. no teda !!!
    to vypadá uplně skvěle !!!
    moc Ti to přeji♥

    OdpovědětVymazat
  9. Leni to je nádhera!!!! Moc krásně si užívej cestováníčko a těšíme se tady všechny na tebe .-) papa Evka

    OdpovědětVymazat
  10. Leni, nádherné fotky .... hned bych jela taky .... ten mušličkový závěs je nádherný .... užívej si krásné cestování ... pa, pa Marki

    OdpovědětVymazat
  11. Leničko, velmi podobné pocity mám v Itálii...To bude tím sluncem! Muzeum neznám, ale v Gironě jsem byla a nechala na mě úžasný dojem. Adam se tenkrát zamiloval do Eiffelova mostu a nedivím se mu.
    Děkuji za milý mail, před odjezdem jsem nestíhala a už zase nestíhám :o)
    Pa, Helena

    OdpovědětVymazat
  12. Leni, krásné povídání a fotky ze slunného Španělska! A rudé růže a úžasné mušličky, zkrátka se kochám... Nádherné májové dny přeji, Maru

    OdpovědětVymazat
  13. Leni , to je skvělá reportáž, hned jsi mě úplně navnadila. Španělsko je také moje srdcovka, nejvíc na druhé straně okolo Atlantiku a Gibraltaru...to bych jela hned... Měj se krásně pa Majda

    OdpovědětVymazat
  14. Nádhera, hned bych někam jela.

    OdpovědětVymazat