Pamatujete tu hru Kámen, nůžky, papír? Když se k tomu přidá jehla, barvy, korálky... je z toho rázem zábava na celý život. Vítejte :-)

neděle 23. listopadu 2014

Potkala jsem černý drát

Každá máme nějaký ten seznam přání. A na tom mém už dlouho bylo černé drátování. Jen se mi nedařilo potkat někoho, kdo drátuje víc než velikonoční vajíčka. Až teď, na podzim. Na samotě v lese jsme našli milou a trpělivou paní Magdu, strávili u ní s kamarádkami báječné odpoledne, a každá si kromě mozolů, odnesla domů kus toho krásného, ale i bolavého řemesla.
PS: Ráno jsem vážně myslela, že neudržím v ruce lžíci :-)




13 komentářů:

  1. Jůů .... nejen šikovná švadlenka, ty umíš i takhle krásně drátovat:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Leni, to muselo být krásné setkání. Černé drátování mne taky velmi láká. Třeba se mi podaří potkat někde v lese taky takovou šikovnou školitelku :-))) Výrobky máš nádherné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdybys měla, Aničko, někdy cestu z Beskyd do Jeseníku, mohu paní Magdu jen doporučit :-)

      Vymazat
  3. Paní vy jste,ále šikulka! Leni máš to moc hezké.Jak pravím ŠIKULKA! Přeji ti dálší tvořivé dny Svatka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Svatuš, bylo to opravdu príma, škoda, žes nemohla s námi :-(

      Vymazat
  4. Nádherné!!!Právě teď před pár minutami jsem si objednala černý a měděný drát a knížku "Drátované nápady" od Ježíška :-),pak jdu nakukovat do blogů a narazím na Váš příspěvek!Jako na objednávku.Korálky již mám objednané také od Ježíška :-).Budu to ale zkoušet poprvé a jako samouk s pomocí knížky,tak to asi tak pěkné nebude.Ale kdo nic nezkusí.nic nezkazí:-).Pátrala jsem u nás v okolí(jsem z Jablonného v Podještědí) po nějakém kurzu,ale nic jsem neobjevila.Tak to zkusím sama...Krásný večer.Jana Č.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Janičko, na té vaší straně vím jen o pražských kurzech :-( Přeji Vám tedy hodně trpělivosti a hlavně to nevzdávejte. Víte jak, když je žák připraven, učitel se najde :-)

      Vymazat
  5. Leničko, to je prostě nádhera! Ale správně píšeš, dost bolavá! Naše Terka občas drátuje, prsty rozpíchané, ruce namožené - ale je to krása...
    Moc tě zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
  6. První nakouknutí a jsem lapená :o) můžu se zeptat kde se dá objednat černý drát??
    Díky a ať se daří. Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sehnat kvalitní drát je vždy boj. Já mám poblíž Opavu, tak využívám železářství Gavenda a ne vždy je. Ale třeba na Fléru – Písnička co drátuje nabízí černý drát v různých průměrech jako materiál http://www.fler.cz/zbozi?ucat=52085 Báječné dny přeji :-)

      Vymazat
  7. Leni, náááádhera !!!!!! Moc krásné ...... ty jseš holka šikovná !!!!! Ve které "samotě u lesa"ta šikovná p. Magda žije ????? Marki

    OdpovědětVymazat
  8. Leni moc pěkně jsi to umotala ,...já věděla proč nejedu...to už bych byla bez palce .......takže prosím od kdy bereš objednávky na košíky z černého drátu ??:-)))))hlásím se jako první ♥

    OdpovědětVymazat