Pamatujete tu hru Kámen, nůžky, papír? Když se k tomu přidá jehla, barvy, korálky... je z toho rázem zábava na celý život. Vítejte :-)

sobota 21. září 2013

Svatební

Přiznám se, že na zakázku nešiju často, protože mi vadí, že se ve svém volném čase musím vejít do představ někoho  jiného (jsem beran, na vysvětlenou :-)). Když přišla za mnou kamarádka a chtěla po mě svatební bryndák s překříženými srdíčky a jinými ňuninkami, téměř mě osypalo. Ale, když je látka nepopsaný list, je to přesně na moji notečku :-)


Shodou okolností, tento víkend, je to už čtvrt století, kdy s panem G společně snídáme. Donesl mi po ránu misku Václavek na smaženici, což samo o sobě bylo podezřelé, neb tak nikdy neučinil. Pomyslela jsem si, že se mě chce asi zbavit.

"Nejspíš budou jedovaté", prohodila jsem.
A víte co?...  Byly :-)

Jak prozradil strýček Google, jednalo se o jedovatou Třepenitku svazčitou, odporně hořké chuti, která mi uvízla na jazyku dřív, než jsem hodila houby na pánev. Hold, my jsme oba houby houbaři a o to víc oceňuji pěstírnu hlívy ústřičné, kterou máme kousek za domem :-)

Přeji hezké podzimní dny a pozor na Třepenitku svazčitou :-)

15 komentářů:

  1. Leni, bryndáček se náramně povedl!
    A ještě, že sis vygooglila povedenou skorosmaženici.... a do další pětadvacítky hodně štěstí bez Třepenitek svazčitých!!!

    OdpovědětVymazat
  2. nááádherný podbradnáček !!! a tá prvá veta, to ako by si mi z hlavy vyčítala :) veľa šťastia do ďalšej štvrťročnice ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Leničko, já k 25letům společného snídání dostala obr kytku (a ještě něco moc krásného) a trochu a opravdu jen chvilku jsem ti záviděla - řekla jsem si, že václavky jsem nikdy nedostala... No, hlavně,když jste tu oslavu oba ve zdraví přežili! Přeji ještě hodně snídaní a dejte si raději rohlík :o)
    Bryndáček je nádherný!
    Moc zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
  4. No teda,ty máš zážitky !!!
    Směju se tu,ale ono to moc k smíchu není ...ještě,že byly hořké.
    Bryndáček se ti povedl ... je až škoda na něj bryndat "o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli Tě to, Renátko, uklidní, my se tomu taky smáli :-)

      Vymazat
  5. Leni, tvoje šití je jako vždy perfektní, svatebčanům se bude moc líbit! A velká gratulace k výročí!
    Ivana

    OdpovědětVymazat
  6. Leni na začátku čtění jsem se usmívala ,ale jak jsem dočetla konec o Václavkách tak mi naskočilo ...ááááá do prdele ..tedy to jsi měla kliku.-) pak veř chlapům??? ještě ,že jsi chytrá holka .-)♥
    a bryndáček je úžasný ...no což aspoň ses trošku zajela na bábinku čekatelku .-))
    Leničko k další společné cestě životem vám oběma přeju moc lásky do dalších let ,ale tak přemýšlím jestli by to nechtělo sehnat nějakého ochutnávače ..
    fakt čert se v chlapech vyznej !!!:-))))................pa♥♥♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Táničko, ten ochutnávač mě pobavil. No, každá tomu říkáme jinak :-):-)

      Vymazat
  7. Leni,
    přeju ti krásné výročí !!!!

    A do budoucna spoustu krásných chvil .... příště raději bez hub ..... myslím si, že by jsi to měla manželovi vrátit a dát mu k výročí taky dárek ...."atlas hub" ..... chi, chi, chi .... Marki

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj Leni, no tak to s pane G. mě dnes pořádně rozesmálo ...vy dva jste opavdu povedená dvojka :-) Gratuluji k vašenu výročí a přeji ať vám to klape dalších 25 let.
    Jo a k těm václavkám - pokud by byly pravé :-) .... i z těch raději smaženici nedělej. Jsou mírně toxické a až po 20 min. tepelné úpravy jsou bezpečně poživatelné, ale na smaženici to není nic moc. Jestli to vyjde, tak ti na příští setkání raději dovezu nějaké pravé hříbky .

    OdpovědětVymazat
  9. Leni, podbradníček je nádherný, milujem pipulky :-) A teda, to si mala šťastie, ja huby tiež nepoznám, ale zase mi ich ani nikto nenosí, tak som v kľude:-)) Gratulujem k výročiu ♥

    OdpovědětVymazat
  10. Krásné to máš. K houbám mám podobný vztah a pěstírny to jistí. J.

    OdpovědětVymazat
  11. Leni, tebe ze malem osypalo? Neverim, ty jsi sikulka a zvladnes cokoliv.
    Stema houbama si na to kapla, nemas ty nejaky special instinct? :) Pan G by si mel najit jineho konicka :))

    OdpovědětVymazat