Pamatujete tu hru Kámen, nůžky, papír? Když se k tomu přidá jehla, barvy, korálky... je z toho rázem zábava na celý život. Vítejte :-)

čtvrtek 8. ledna 2015

Medvědí sušenky

Je pár dnů po vánočních svátcích a u nás už to opět voní. Pekla jsem sušenky na dceřiny narozeninky. Nicméně, opakovaně se mi těsto podle receptu nedařilo, bylo mastné a drolivé. Jakoby se něco ztratilo v překladu, originál v japonštině k počtení :-) Upekla jsem tedy sušenky podle oblíbeného lineckého těsta a medvědi slavili úspěch spolu s naší Terezkou :-)




Receptík na linecké:
125g hladké mouky, 80g poctivého másla, 1 žloutek (bílky zamrazuji na později), 40g moučkového cukru, citronová kůra a šťáva
Vychlazené těsto vyválím na 3 mm, formičkou vykrajují medvědy a lehce jim vytáhnu pacičky, aby neloupanou mandličku krásně obejmuli. Z uvedeného množství vznikne tlupa asi tak o 25 medvědech :-)




7 komentářů:

  1. Leni, tyhle medvídky jsem viděla někde na Pinterestu, myslím, že z perníku. To linecké, to je super nápad!
    Terezce všechno nej a tobě krásný večer, Helena

    OdpovědětSmazat
  2. Jéjda,Leni....tak to jsou medvědi fakt k "sežrání":-)))))
    Hezký večer,Jitka

    OdpovědětSmazat
  3. Jé, to jsou správné sušenky .... a jak si drží mandličku:-)))

    OdpovědětSmazat
  4. Roztomilí medvídci. :-) A bílky jde mrazit? To mě nikdy nenapadlo, vyzkouším. Prímové narozky. :-)

    OdpovědětSmazat
  5. Ano, ano, bílky zamrazuji. Po rozmrazení se pak tváří jako čerstvé a jdou krásně našlehat :-)

    OdpovědětSmazat
  6. Leni, vypadají úžasně ..... krásný nápad s tou mandličkou .....♥♥♥...............Marki

    OdpovědětSmazat