Pamatujete tu hru Kámen, nůžky, papír? Když se k tomu přidá jehla, barvy, korálky... je z toho rázem zábava na celý život. Vítejte :-)

sobota 15. dubna 2017

Pfaf 360

Občas kouknu na aukro či jiný bazar jestli by třeba nebyl nějaký retro šicí stroj a najednou to přišlo. Byl to ON. Šedivý elegantní fešák, v rodném listě rok 1950. Vyhodnotila jsem škody, našla pana opraváře, který se podělil o náhradní díly se své sbírky, stroj byl seřízen a náležitě ošetřen.
A je tady své kráse naprosto unikátní a funkční šicí stroj. Jsem v úžasu, co vše umí a podle dochovaného německého manuálu zkouším. Má takové funkce, které očekáváme od současných strojů - navlékač jehly, přítlak, volné rameno, skládací přídavný stoleček a hlavně obrovskou paletu ozdobných stehů, které se nastavuji číselnou kombinaci na budících. A ten hlas, všechny ty kolečka pod kapotou pracují v dokonalé harmonií. No, je opravdu radost mít v rukou takovou mašinu a obávám se, že i lehce návykové. Myslím, že nezůstanu jen u toho jednoho retro kousku :-)





18 komentářů:

  1. Leni,krásný úlovek....přeji radostné šití:-)
    S pozdravem Jitka

    OdpovědětVymazat
  2. Lenko, to je nádherný retro kousek, dobrá koupě. :O)
    Také jsem se podívala na starší příspěvky a jsem z vaší tvorby nadšená. Jste úžasně šikovná. Výrobky z rifloviny, ale i jiné tašky a další věci jsou skvostné. Moc se mi líbí.
    Přeji krásné, tvořivé dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dáši, moc děkuji za slova chvály, ty vždy potěší. Báječné dny nám všem :-)

      Vymazat
  3. Leničko, moc ti ho přeji! U tebe je v nejlepších rukou!
    Posílám pozdravy, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko zlatá, děkuji a i já posílám sluníčkové pozdravy :-)

      Vymazat
  4. Tak z roku 1950? Vypadá skvostně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věruško, také jsem nevěřila těm létům, ale je to tak. Poctivá mašina něco vydrží :-) Báječné dny :-)

      Vymazat
  5. Leni, to je krásný úlovek.
    Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to kousek, Janičko, kterého si opravdu cením. Děkuji za návštěvu :-)

      Vymazat
  6. Děkuji za návštěvu mého blogu a krásný komentář! Ať se hezky prohlíží, taky to tady sjedu :-D Tina

    OdpovědětVymazat
  7. Leni, to je krásný kousek. Za chvilku budeš sběratelka strojů, jako Jamala. Dík za návštěvu mého blogu a milý komentář. Marie

    OdpovědětVymazat
  8. Lenka rada spomínam na staré šijacie stroje po babke aj od susedky som nejaký dostala, ale chcela som moderný elektrický ako mala kamoška a .... Už mám asi tretí stroj, dakedy som veľa šila, ale na tom najnovšom neušijem skoro nič, stehy sú každý iný, pnutie nite, katastrofa. So starými strojmi, ešte staršími ako je ten tvoj, som šila koženku, štepovala som ju a stehy boli prekrásne rovné, riflovinu by som na mojom novom Toyota (nekupujte nikdy) asi neprešila. Všetko šijem Singer overlockom a čo sa nedá s nim ušiť ,tak radšej nešijem. Vďaka tebe teraz uvžujem si kúpiť nejaký starší typ. Príjemné šitie prajem.

    OdpovědětVymazat
  9. Leni, to je krásný kousek - je pěkné, že přišel tento dědeček do tvořivých rukou, které umí šít krásné kousky. Moc se mi líbí tvoje tvoření - a srdíčková deka mne nadchla asi se do ní pustím. Iva

    OdpovědětVymazat
  10. Leni, děkuju za návštěvu ♥ A jsem naprosto překvapená, jaký stroj jsi získala a co umí, to je úžasné! To je důkaz, jaká značka Pfaff býval, tolik funkcí! Přeji, ať s ním zažíváš příjemné chvilky a vytvoříte spolu krásná díla! A moc se mi líbí tvé riflové šití!

    OdpovědětVymazat
  11. Ten stroj nemá chybu. Kamarádka naříká na nový stroj. Ráda se vrátila ke svému starému stroji, který si dala opravit :-)

    OdpovědětVymazat
  12. Leni, ten stroj vypadá úžasně a bytelně, určitě našiješ spousty krásných věciček. Super kup ♥

    OdpovědětVymazat
  13. Tak to už je dědeček stroj.Ale tyto stroje jsou kovové a vydrží ještě dloooouho.Užij si ho.

    OdpovědětVymazat