Pamatujete tu hru Kámen, nůžky, papír? Když se k tomu přidá jehla, barvy, korálky... je z toho rázem zábava na celý život. Vítejte :-)

úterý 18. června 2013

Polednice a černý kohout

Když jsem objevila vzory nostalgických výšivek hraček, vybavily se mi hodiny češtiny na základce, Erben a Polednice a učitel, který neznalost balady trestal drcením křídy ve vlasech. Dnes, po létech, musím ovšem uznat, že jsme si to všichni do puntíku zasloužili a baladu bych přednesla i kdyby mě vytrhli z hlubokého spánku :-) 

Ovšem o zdravém spání si už nějakou dobu mohu jen zdát. Nějak se porouchalo a po nocích peču, k radosti celé rodiny, fakt luxusní  francouské máslové koláče.
"Může za to ten černý kohout", shodla se rodinka. Před časem jsem totiž našla u známého v dílně, ve šrotu, rezavého kohouta, prý se nepodařil. Po natření černou krbovou barvou jsem ho dala na plot a od té doby nespím. Asi tomu kokrháči už brzy zakroutím krkem :-) 
Mějte krásné dny a dobré spaní :-)


11 komentářů:

  1. Ahoj Leni! Vidím,že mašinka nezahálí. Moc pěkné výšivky. Na kohouta kašli a před spaním přemýšlej o příjemných věcek(třeba o patchworku)! A spát budeš jako dudek! Tvoření zdar Svatka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, Svatko vítej. Já myslela, že jsi u vnoučat. Jdu Ti písnout mail kvůli patchworkovému létu :-)

      Vymazat
  2. Leni,
    kohouta přidělej na vidle a přestane Tě strašit :-)
    Až se zase potkáme, naučím Tě jogovou relaxaci před spaním - báječné.
    A obrázky hraček jsou přenádherné! Jsi šikovná čarodějka vyšívačka.
    Mé červené mají už koupený tříokýnkový rámeček. Ještě chybí skobička a už budou zdobit koutek v ložnici. :-)
    Leničko, měj se hezky a opravdu pohodově.
    Pa Soňa

    OdpovědětVymazat
  3. Jééé Leni, ta srdíčka jsou kouzelná. A koláč vypadá skvěle.
    Hezké dny ... Věra

    OdpovědětVymazat
  4. Úžasné, já bych si těch hraček ani nevšimla. Asi je budu potřebovat. Jana

    OdpovědětVymazat
  5. Srdiečka sú milučké, také vidiecke ... a ten koláč ma veru veľmi zaujal ... a to je čo povedať, lebo pre mňa je varenie a pečenie skôr nutné zlo ako zábava ..žeby som vyskúšala? nooooo :)

    OdpovědětVymazat
  6. O kvalitnom spánku som nechyrovala odkedy mám deti, veru nejako sa to porouchalo a to nemáme žiadneho kohúta:) Detské výšivky sú rozkošné.

    OdpovědětVymazat
  7. Leničko, tu a tam taky nespím, ale narozdíl od tebe po nocích nepeču. Ale asi začnu, protože ten koláč vypadá skvostně, stejně jako ta tvá srdíčka a konec konců i kohout.
    Pa, Helena

    OdpovědětVymazat
  8. Srdíčka jsou ovšem překrásná, obrázky úžasné, skvělé kombinace barev! Kohoutek je krásný, ale chápu, že jestli skřípe, tak bych ho rozdupala taky... sladké sny a ničím nerušený spánek, L.

    OdpovědětVymazat
  9. Leničko ♥ zase se mám co učit: Erbena sice znám v tom problém není !!!:-))),ale tak krásné vyšívky nemám ..musím něco taky někde nakoupit .-)))ale toho kohouta bych fakt dala na vidle pa pa ....

    OdpovědětVymazat